Byte av tjänster.

Minns ni när man brevväxlade med andra skolor? Ibland brevväxlade man med en skola i ett annat land men detta försvann när internet gjorde intåg. Fler och fler fick internet hemma och brevväxlingen fasades ut.

Jag minns än idag min vän från Norge, Mattias, vi brevväxlade under hela låg, mellan och högstadiet och han visste hemligheter som jag inte vågade berätta för andra och jag visste hans hemligheter som han inte vågade berätta för andra. Det var en fantastisk vänskap trots att man aldrig träffats.

Nu när jag själv jobbar på skola så har jag funderat på hur man skulle kunna skapa något liknande och för ett par veckor sedan så slog det mig.

Sälja kakor och toalettpapper

Vi kör igång försäljningen av kakor för att tjäna pengar till klassen och så vitt jag vet så finns det en liknande tjänst i Norge, dock så säljer dom toalettpapper. Tänk om vi hade kunnat skifta detta? Varje elev får kontakt med en annan elev från en annan skola i Norge, båda säljer kakor och toalettpapper och vi skickar detta mellan oss?

Du får en säljarkompis och någon som du kan motivera eller motiveras av. vad tror ni om det?