Hur arbetar din skola med ämnet bild ? 

Jag minns mina bildlektioner från när jag gick i skolan. Det var självklart mycket rita med vattenfärg, kritor, och även kalkylering. Jag minns också hur vi fick göra stop motion filmer vilket jag tyckte var väldigt roligt. Då fick man först skapa figurer med lera i olika färger och även klippa, klistra och måla en bakgrund till stop motion filmen. Det var ett ganska stort projekt och vi hade endast en kamera att dela på 25 stycken som gick i klassen. Detta var också något som många tycker var roligt. Självklart var det ett grupparbete men det var ändå flera som fick vänta väldigt länge på att få göra sin stop motion film.

Det jag funderar på nu är, hur ser ämnet bild ut idag? Har det blivit mer digitalt, får eleverna lära sig att använda digitala verktyg för att skapa sina konstverk. Idag är alla kids så digitala och kreativa så jag tror att om de hade fått lära sig hur man fotograferar och använder exempelvis photoshop så kommer vi få mängder av duktiga fotografer i framtiden. 

Om du som förälder eller bildlärare tycker fotografering och skapande i digital form hade varit spännande och roligt vill jag verkligen rekommendera en snygg och väl utformad site som heter Götaplatsens foto äger. 

Där köpte jag en kamera till mina barn och dem älskar att fotografera och sen får jag hjälpa dem att redigera bilderna. Men de börjar verkligen lära sig vilket är väldigt roligt !